پل حرارتی در دیوار چیست، اهمیت و پیشنهاد رفع آن

پل حرارتی در دیوار چیست، اهمیت و پیشنهاد رفع آن


تعریف پل حرارتی

زمانی که دیوار یا جداره به خوبی عایق کاری نشده باشد بین محیط داخلی و خارجی اتصال حرارتی (تقریبا چیزی همانند اتصال کوتاه در برق) برقرار می شود که به این اتصال حرارتی، پل حرارتی گفته می شود. پل حرارتی باعث نشت و نفوذ حرارت از محیط گرمتر به محیط سردتر می شود. البته به این معنا نیست که در فضای خانه شما فقط گرما از دست می رود. بلکه گرما و حرارت داخل خانه، هنگامی که با سطوح سرد برخورد می کند، دچار کاهش دما شده و با ایجاد میعان مشکاتی نظیر بوی نم و پوسیدگی و … را بوجود می آورد. در واقع پل حرارتی به یک رخنه در سطح گفته می شود که نسبت به سطوح اطراف خود دارای ضریب انتقال حرارت بیشتری است.

به عنوان مثال ملات سیمانی استفاده شده در بین بلوک های سیمانی و سفالی بدلیل دانسیته بالاتر، ضریب هداست حرارتی بیشتری داشته تیر آهن به دلیل داشتن ضریب انتقال حرارت بیشتر نسبت به آجر و گچ دارد. و یک نوع پل حرارتی به حساب می آید که باعث افزایش میزان اتلاف حرارتی در ساختمان می شود.

رایج ترین پل های حرارتی در ساختمان

1- مالت بین رج های بلوک های سیمانی و سفالی: بدلیل دانسیته بالاتر مالت نسبت به بلوک های سیمانی سبک و سفال که سطح قابل توجهی از دیوار را شامل می شوند.

2- بالکن ها: بالکن ها ادامه سقف طبقات می باشند که به بیرون از ساختمان امتداد داده شده اند و باعث انتقال حرارت بین محیط درون ساختمان و بیرون می شوند. بالکن ها از معروف ترین پل های حرارتی در ساختمان هستند که راندمان عایق کاری حرارتی را کاهش می‌دهند.

3- اعضای سازه ای: در سازه ها، اعضای فولادی یا بتنی که بطور مستقیم با فضای داخلی ساختمان در ارتباط هستند، گاهی به عنوان پل حرارتی عمل می کنند. در واقع هر ساختار فلزی در سطوح خارجی ساختمان به عنوان پل حرارتی عمل می کند و باعث افزایش اتلاف حرارت در ساختمان می‌شود.

4- پنجره ها: پنجره ها و بازشوها نیز سهم قابل توجی در اتلاف حرارت ساختمان دارند که در صورت استفاده از پنجره با رده کیفی A به طرز چشم گیری می توان از اتلاف انرژی جلوگیری نمود.

در ساختمان هایی که عایق کاری حرارتی نشده اند میزان اتلاف حرارتی از طریق پل حرارتی زیاد نیست. تنها 5% از اتلاف حرارت در این ساختمان ها از طریق پل های حرارتی صورت می‌گیرد. اما در ساختمان هایی که عایق کاری حرارتی شده اند، میزان اتلاف حرارتی از طریق پل های حرارتی به 30% نیز می رسد. در ساختمان های مسکونی بهترین روش برای کاهش اتلاف حرارت از طریق پل حرارتی، عایق کاری درست و مناسب هر طبقه است.

آیا امکان ساخت دیواری بدون پل حرارتی میسر است ؟

بلوک های AAC پرین توپر و همگن بوده و از آنجا که با چسب (بدون درز) کار می شوند فاقد پل حرارتی در سطح دیوار می باشند.

گزارش تصویری پیمایش حرارتی واحدهای مسکونی تهران

 

ساختمان مسکونی ساخته شده از بلوک AAC پرین
ساختمان مسکونی ساخته شده از بلوک AAC پرین

 

پل حرارتی اعضای سازه ای و پنجره ها
پل حرارتی اعضای سازه ای و پنجره ها

 

پل حرارتی تراس و بالکن
پل حرارتی تراس و بالکن

فایل‌های پیوست

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *