اخرین روزها از ماه اول بهار، بهانه ای شد برای معرفی محصولات پرین بتن و شرح بهینه سازی در تولید و مصرف محصولات سبز. فرهنگ سازی برای مطالبه ساخت بناهای بهین شده، کاری است که 4 سال بر آن اهتمام ورزیده ایم. سرمایه گذاری برای رشد شاخص های ساخت. ساختمان در ایران بزرگترین مصرف کنده انرژی است. با زبان آمار و ارقام سخن بگوییم.

بخش مسکن در حدود ۴۰% انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص میدهد. این در حالی است که اکثر قریب به اتفاق ساختمانهای کشور فاقد ضوابط فنی شناخته شده برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی سرمایی یا گرمایی هستند. با وجود اینکه شدت مصرف انرژی به ازای هر مترمربع در کشور ۲ تا ۳ برابر استانداردهای جهانی است. اما شرایط آسایشی حرارتی در ساختمانها کماکان محقق نشده است.
در ادامه سعی شده بهینه سازی ساختمان با مصالح نوین (در اینجا پرین) بطور خلاصه از دو منظر بهینه سازی در تولید و بهینه سازی در مصرف را اجمالا بررسی کنیم.
پرین بهینه در تولید بلوک هبلکس اصفهان
تمایز بلوک هبلکس اصفهان در میزان مصرف سوخت های فسیلی، بدلیل استفاده از اتوکلاو بخار در فرآیند تولید است.در مصالح سنتی نظیر بلوک های سفالی یا آجر، کوره ها با شعله و حرارت مستقیم کار کرده که به دلیل راندمان پایین مشعل ها و عایق نبودن کوره ها و ماهیت انرژی بر فرآیند آن میزان مصرف سوخت بسیار بالا می باشد. در بلوک هوادار اصفهان کوره ها با بخار کار کرده و بخار در سیکل بسته دیگ بخار -اتوکلاو- سیستم کندانس قرار داشته و شما حداکثر کارایی را در این سیستم از انرژی مصرفی تحصیل می کنید.

اتوکلاوهای پخت بلوک هبلکس پرین ساخت شرکت شولز آلمان
هاردهای کامپیوتری عظیم الجثه سنگین وزن با حجم کم مربوط به زمانهای خیلی دور است. هاردهای قدیمی نهایتا ۲ گیگا بایتی را با فلاش مموریها و هاردهای امروزی سبک کم حجم با ظرفیت های کهکشانی مقایسه کنید. ببینید کجا ایستاده ایم. از عرض مانیتورهای تفنگی به مرور کم کردیم و به طول آنها افزودیم. در بخش ساختمان هم همین حکایت است. تاریخ در حال تکرار شدن است. سبک سازی و بهینه سازی دو روی یک سکه اند.
سبک ترین بلوک های ساختمانی که تا قبل از ورود تکنولوژی AAC به ایران ساخته می شدند و هنوز هم نظایر آن را در پروژه های کوچک ساختمانی میتوان دید در بازه جرم حجمی ۱۰۰۰ کیلوگرم در مترمکعب قرار دارند. در حالی که بلوک هبلکس اصفهان با داشتن دانسیته کمتر از ۵۰۰ کیلوگرم بر مترمکعب این امکان را به شما داده تا از همان میزان جرم مصرفی به مدد تکنولوژی و فرآیند مدرن ۲ برابر AAC تولید نمایید. به نمودار زیر توجه فرمائید :
نمودار مقایسه میزان مواد خام و انرژی مصرفی برای تولید هر مترمکعب مصالح ساختمانی مختلف

نقش تکنولوژی در فرآیند تولید بلوک هبلکس اصفهان
پرین بتن قرین نوآوری است. مجهز ترین و به روز ترین تکنولوژی آلمان (شرکت HESS) همینجا در پرین ایران است. شما کالایی را مصرف می کنید که عینا در اروپا و امریکای شمالی مصرف میشود.
استفاده از بالاترین سطح اتوماسیون و وجود موتورها و تجهیزات اینورتر دار و همچنین سنسورهای حسی و حرکتی منجر به صرفه جویی در مصرف برق نسبت به کارخانه های مشابه به میزان ۳۵ درصد برای هر مترمکعب شده است.
بهینه سازی در مصرف
فرض کنید خانه شما آماده تحویل است. آنجه از امروز بر شما می رود حکایت انتخاب دیروز است.
آیا دیوارها و پنجره ها به حد کفایت عایق هست؟
آیا سیستم های برودتی و حرارتی انتخاب شده بهینه اند؟
بیش از ۳۵ درصد از انرژی مصرفی در ساختمان از طریق جداره ها به هدر می رود. بلوک هبلکس اصفهان با دارا بودن کمترین ضریب انتقال حرارات به میزان ۰.۰۹ تا ۰.۱۱ وات بر متر درجه کلوین عایق ترین المان ساختمانی در بازار کشور است. استفاده از چسب کاشی و سرامیک اصفهان و عدم تشکیل پل حرارتی راندمان مصرف انرژی را ارتقاء می دهد.
استفاده از بلوک هوادار اصفهان برای ساختمان در آب و هوای معتدل مثل تهران موجب صرفه جویی مصرف انرژی به میزان ۷۷ درصد در سیستم های حراراتی و ۳۳ در صد در سیستم های برودتی می گردد.

نتیجه گیری نهایی
مقایسه مصرف سرانه انرژی در یک خانواده ایرانی با مقدار متناظر آن در کشورهای توسعهیافته، گویای فاصله زیاد بین این دو مقدار است. و این واقعیت، تجدیدنظر اصولی در سیاستهای مصرفانرژی در بخش ساختمان را ضروری میسازد. گرچه به دلیل پایین بودن بهای انرژی در کشور، هزینه گزافی از مصرف بالای انرژی بر صاحبان آنها تحمیل نمیگردد. اما با در نظر گرفتن این موضوع که یارانه این انرژی از سوی دولت پرداخت میشود، به راحتی میتوان دریافت که صرفهجویی در مصرف انرژی از دید کلان و ملی، چه فوایدی به همراه خواهد داشت. بنابراین یک راه عمده صرفهجویی در مصرف انرژی در سطح ملی، بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها است.
بدون دیدگاه