دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده

دوام بلوک سبک هبلکس


تعیین دوام بلوک هبلکس هوادار اتوکلاو شده

دوام بلوک هوادار اتوکلاو شده یا هبلکس یا طول عمر یک المان مورد استفاده در دیوار اینگونه تعیین می شود:

در این مقاله پرین بتن قصد دارد برای اولین بار به مقوله کیفی ای تحت عنوان دوام بلوک هبلکس در مصالح ساختمانی که رابطه مستقیمی با طول عمر مفید ساختمان دارد ورود کرده تا با آگاهی رسانی و جلب توجه مصرف کنندگان نقش استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد و با کیفیت را در صنعت ساختمان سازی پر رنگ نماید. عمدتا بیشتر سازندگان در حال حاضر جهت انتخاب مصالح ساختمانی پایه نظیر دیوارها به شاخصه هایی نظیر شناخت شخصی (تجربه) خود و یا استادکار، قیمت و آشنایی عوامل اجر با کاربرد آن بسنده می کنند. این موارد لازم اما ناکافی است. دوام را در این بین شاید بتوان یک عنصر کلیدی و گم شده در انتخابها دانست.

عمر مفید ساختمان در ایران

به تعداد سال­‌هایی است که یک بنا از نظر فیزیکی، مقاومت و شرایط (استاندارها) لازم برای سکونت را دارا می باشد عمر مفید ساختمان می گویند.

آمارهای مختلفی برای عمر مفید ساختمان در ایران بیان شده است، با وجود تفاوت ها در ارقام اعلام شده، همه  این آمارها متفق القول هستند که عمر مفید ساختمان در ایران زیر ۴۰ سال است و این از متوسط جهانی خیلی پایین تر است .متوسط جهانی عمر مفید ساختمان بیش از 100 سال می باشد.

چرایی کوتاه بودن عمر مفید ساختمان در ایران

بطور کلی دلایل کوتاه بودن عمر مفید ساختمانها در ایران در دو بخش بشرح زیر قابل دسته بندی است:

  • بخش اول: نوع و کیفیت مواد اولیه و مصالح به کار رفته
  • بخش دوم: عدم رعایت مقررات ملی ساختمان (اصول ساخت وساز)

بسیاری از مصالح ساختمانی به کار رفته در ایران دارای استاندارد مناسب نبوده و از کیفیت لازم برای ساخت و ساز برخوردار نیستند. ضمن اینکه نظارت مستمر و قابل قبولی هم ممکن است در ساخت و سازها انجام نشود.

عوامل مؤثر بر عمر مفید ساختمان

  1. رطوبت و نم گرفتن ساختمان­‌ها
  2. تأثیرات اختلاف دما بر عمر مفید ساختمان

آزمایش عملی دوام بلوک هبلکس یا بتن هوادار اتوکلاو شده

بر روی حوضچه آب کندانس که توسط یک برج خنک کننده دمای آب کندانس اتوکلاوها را در نمام طول سال خنک می کند و با ورق CHK. PL. پوشش داده شده است. بلوکهای هوادار AAC با سایز 10 جهت استفاده از خاصیت عایقکاری آنها از سال 92 فرش شده است.این بلوک ها بصورت Expose (نمایان) فرش شده اند و بدلیل نوع بهره برداری محل تردد اپراتورها بوده و بدلیل ریزش آب در سرمای منطقه در چرخه های منظم ذوب و یخ بندان قرارداشته اند.جهت آشنایی با شرایط آب و هوایی منطقه به آگاهی می رساند که این منطقه بسیار بادخیز بوده و دلیل قرار گیری نیروگاه بادی بینالود رد این منطقه به همین خاطر است. دمای تابستانها به 37 تا 40 درجه سانتیگراد رسیده و شبهای زمستان دما تا -10 درجه سانتیگراد می رسد.

روش آزمون :

بصورت تصادفی یکی از بلوک های فرش شده برداشته شد. همانطور که در عکس های زیر می بینید سطح در تماس با تردد با سایشی جزیی همراه بوده و سطح مخالف آن کاملا بدون تغییر است.

دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده

مقاومت فشاری بلوک بعد از 5 سال

دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده

بلوک بعد از 5 سال در شرایط سخت

دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده

بلوک بعد از 5 سال شرایط سخت در کنار بلوک تازه تولید شده

دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده

بتن بعد از 5 سال شرایط سخت در کنار بلوک تازه تولید شده

بلوک مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره INSO 8593 برش خورده و تحت آزمون مقاومت فشاری به شرح زیر قرار گرفت. همانطور که در نتایج مشاهده می کنید مقاومت فشاری بلوک ها ثابت و بالاتر از حد استاندارد تعریف شده است.

لطفا جهت دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده یا بلوک هبلکس به دو مقاله منتشر شده در وبسایت این شرکت بنامهای زیر مراجعه کنید.

1- بتن هوادار اتوکلاوشده محصولی با طول عمر بالا

2- دوام، مقاومت در برابر ذوب و یخبندان

فایل‌های پیوست

دوام بلوک های بتن هوادار اتوکلاوشده سایز فایل: 368 کیلوبایت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *