یکی از پرکاربردترین انواع مصالح در صنعت ساختمان بلوک می باشد. بلوک ها در انواع مختلفی وجود داشته و در تولید آن ها از متریال مختلفی استفاده می شود که در این میان بلوک های بتنی و سفالی بیشترین استفاده را در میان سایر بلوک ها دارند. با این مقدمه در ادامه این مطلب از پرین بتن به معرفی انواع بلوک ساختمانی می پردازیم.
انواع بلوک ساختمانی
در ساخت بلوک از ترکیب سیمان، آب، ماسه و دیگر سنگدانه ها استفاده می شود. همان گونه که در بالا اشاره شد، بلوک های ساختمانی انواع مختلفی دارند که به شرح زیر می باشند. انواع مختلف بلوک های ساختمانی، مزایا و معایب مختلفی دارند. در اینجا انواع بلوک های ساختمانی آورده شده است و در مورد مزایا، معایب و کاربرد هر کدام توضیحاتی داده شده است.
انواع بلوک ساختمانی سیمانی
مواد اولیه مورد استفاده در ساخت بلوک های سیمانی عموماً سیمان، آب، ماسه و دیگر سنگدانه ها است. بلوک سیمانی در درجه اول به عنوان مصالح ساختمانی در ساخت دیوارها استفاده می شود. بلوک های سیمانی در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی مقرون به صرفه تر هستند. از دیگر ویژگی های آن میتوان به وزن سبک، نصب آسان، تعمیر و نگهداری کم و دوام بالا اشاره نمود. بلوک های سیمانی در کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. بسیاری از بلوک های بتونی و بلوک های سیمانی، برای کاربردهای راه سازی و مهندسی عمران طراحی شده اند.
-
بلوک سیمانی معمولی
در ساخت بلوک های سیمانی معمولی از شن و ماسه طبیعی رودخانه استفاده می شود. چگالی این گونه بلوک ها پس از انجام فرآیند خشک شدن حدود 2000 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. تولید این گونه بلوک ها در فرم های مختلف و به دو صورت بلوک های سیمانی دیواری و بلوک های سیمانی سقفی صورت می گیرد.

-
بلوک سیمانی سبک
به بلوک های سیمانی که چگالی آن ها 1700 کیلوگرم بر متر مکعب باشد، بلوک سبک یا بلوک پوکه ای گفته می شود. بلوک های سیمانی سبک بر اساس چگالی آن ها در چهار دسته رده بندی می شوند:
انواع بلوک ساختمانی سیمانی سبک رده یک: چگالی این بلوک ها پس از خشک شدن در حدود 500 تا 700 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
بلوک سیمانی سبک رده دو: چگالی این بلوک ها پس از خشک شدن در حدود 700 تا 1000 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
بتن بلوک سیمانی رده سه: چگالی این گونه بلوک ها پس از خشک شدن در حدود 1000 تا 1700 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.
بلوک سیمانی رده چهار: چگالی این گونه بلوک ها پس از خشک شدن در حدود 1700تا 2000 کیلوگرم بر متر مکعب می باشد. این بلوک ها در دسته بلوک های نیمه سبک قرار می گیرند.
بلوک لیپر
بلوک لیپر نمونه ای از بلوک های سیمانی سبک می باشد که از پرلیت که نوعی پوکه صنعتی است، ساخته شده است. از ویژگی های این بلوک ها می توان به عایق بودن آن ها اشاره کرد. در تولید این بلوک ها از روش اتوکلاو استفاده می شود. از مزایای این گونه بلوک ها می توان به عدم اشتعال پذیری و مقاومت بالای آن ها اشاره کرد. این بلوک ها قابلیت رنگ پذیری و برش نیز دارند.
بلوک لیکا
بلوک لیکا با مخلوط شدن سنگدانه ها، سیمان و آب ساخته می شود. این نوع بلوک در ساخت دیوارها و سقف بیشترین کاربرد را دارد. استفاده از بلوک لیکا برای دیوارها باعث کاهش وزن سازه می شود. از جمله ویژگی ها و مزایای بلوک سیمانی لیکا میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- وزن بسیار سبک
- حمل و نقل آسان به جهت وزن سبک آن
- کاهش نیروی انسانی و زمان ساخت به دلیل سبک بودن و کاربرد آسان آن
- عایق حرارتی و صوتی

انواع بلوک هبلکس سبک یا هوادار
بلوک هواددار اتوکلاو شده یک محصول ساختمانی سبک و با دوام است که در طیف وسیعی از اندازه ها و مقاومت ها تولید می شود. انواع بلوک ساختمانی بلوک گازی هبلکس وزن سبکی دارد که از این جهت کار با آن آسان است. بلوک هبلکس در مقایسه با آجرهای قرمز، سه برابر سبک تر است.
بلوک هبلکس اصفهان، از مواد معمول آهک، شن و ماسه، سیمان و آب و مقدار کمی ماده افزودنی تولید می شود. پس از مخلوط شدن و قالب گیری، تحت حرارت و فشار اتوکلاو می شود تا خصوصیات منحصر به فرد خود را ایجاد کند. AAC یا بلوک هبلکس، از ویژگی های عایق حرارتی و جذب صوتی بسیار خوبی برخوردار است. AAC در برابر آتش و آفت مقاوم است و از نظر اقتصادی و زیست محیطی نسبت به مصالح ساختمانی سنتی مانند بتن، چوب، آجر و سنگ برتری دارد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد روش خرید بلوک هبلکس اصفهان و اطلاع از مزایا و قیمت آن، با شماره های درج شده در این سایت تماس حاصل نمایید.
مزایای بلوک هوادار aac
همان گونه که در بالا اشاره شد، این گونه بلوک ها از وزن کمی برخوردار می باشند که همین امر می تواند در کاهش وزن ساختمان تاثیرگذار باشد. هم چنین می تواند به عنوان یک عایق حرارتی نیز مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی مزیت های اقتصادی بلوک هبلکس بسیار زیاد می باشد.
انواع بلوک ساختمانی سفالی
بلوک های سفالی تمام نیازهای ساخت خانه های مدرن را برآورده می کنند: آنها عایق حرارتی را فراهم می کنند، عایق صدا و ضد آتش هستند، امکان برنامه ریزی و ساخت و ساز انعطاف پذیر را فراهم می کنند و طول عمر بالایی نیز دارند. این بلوک های سفالی، با توجه به طول عمر بیش از ۱۰۰ سال و نیازهای محدود نگهداری، بسیار مقرون به صرفه هستند. بلوک های سفالی نسبتاً سبک هستند و از رطوبت رنج نمی برند. بلوک های سفالی معمولا برای ساخت دیوارهای خارجی ساختمان استفاده می شوند.
مزایای بلوک سفالی
از مزایای این گونه بلوک ها می توان به مقاومت آن ها در برابر آتش سوزی، استفاده به عنوان عایق حرارتی، استحکام کافی و صرفه اقتصادی آن ها اشاره کرد.
معایب بلوک سفالی
در کنار مزایای نام برده استفاده از این بلوک معایبی نیز به همراه دارد. برای مثال استفاده از این بلوک در ساختمان سازی زمان اجرایی بالایی دارد. این بلوک ها از وزن بالایی برخوردار می باشند که می تواند باعث افزایش وزن ساختمان نیز شود.
بلوک پرلیت
پرلیت یک ماده ساختمانی طبیعی و اکولوژیکی است. پرلیت با خصوصیات عایق حرارتی بالا مشخص می شود. بلوک های پرلیت محصولات منحصر به فرد و طبیعی ساختمانی هستند. ساختمان های ساخته شده با بلوک پرلیت سبک تر هستند که این باعث افزایش پایداری ساختمان در مقابل زمین لرزه می شود. وزن یک ساختمان ساخته شده از بلوک پرلیت بسیار کمتر از وزن آنهایی است که از مواد ساختمانی سنتی مانند آجر ساخته شده اند. استفاده از بلوک پرلیت در روند ساخت، به طور قابل توجهی هزینه های ساخت را کاهش می دهد. بلوک پرلیت هم چنین مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی دارد و از گسترش آتش نیز جلوگیری می کند.

بلوک سنگ فرش
این نوع بلوک ها به شکل قطعاتی مربعی یا مستطیلی شکل می باشند که در سنگ فرش ها و شانه های جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند. انواع بلوک ساختمانی سنگ فرش از آن جایی که تردد بر روی آن ها بسیار زیاد است، باید از مقاومت و استحکام زیادی برخوردار باشند تا بتوانند بارهای وارده را تحمل کنند. از این بلوک ها همچنین در پارک ها و پارکینگ ها نیز استفاده می شود.
بلوک گچی
بلوک های گچی به شکل مکعب مستطیل بوده و سطحی کاملا صاف و موازی دارند. این بلوک ها دارای فاق و زبانه می باشند و به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند. ملاتی که در بین آن ها استفاده می شود، در واقع چسب مخصوصی است که از مخلوط گچ حاصل می شود و پس از استفاده، هم رنگ سایر قسمت های گچی می گردد. این بلوک ها را همچنین می توان از مواد رنگی مطابق با الزامات این استاندارد به صورت رنگی نیز ساخت. به منظور تمایز دادن نوع تولید و کاربرد این بلوک های گچی، آن ها را از رنگ های مختلف می سازند.
بلوک clc
بلوک پرلکس که با نام بلوک clc نیز شناخته می شود، بلوک های بتنی سبک وزنی هستند که در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. این بلوک از تزریق فوم به بتن متشکل از سیمان و ماسه ریزدانه به دست می آید. از این بلوک می توان به جای آجر و سفال در ساخت دیوار استفاده کرد.
کلام پایانی در رابطه با انواع بلوک ساختمانی
امیدواریم این نوشته از پرین بتن توانسته باشد اطلاعات مفیدی را در خصوص انواع بلوک ساختمانی، کاربرد، مزایا و معایب هرکدام، برای شما کاربران عزیز فراهم نموده باشد. نظرات خود را در مورد این مطلب با ما در میان بگذارید.
بدون دیدگاه