مقایسه بلوک هبلکس با آجر قرمز
در این مقاله ما در مورد مقایسه بین بلوک هبلکس و آجر قرمز و همچنین در مورد مقایسه ویژگی های مختلف آنها مانند مقاومت فشاری، هزینه، ساخت، هزینه ملات، هزینه کار، اندازه، وزن، نحوه کار، کارایی، اتصال، تراکم و موارد استفاده آن بحث خواهیم کرد.
به دلیل اهمیت بالای مصالح ساختمانی و کاربرد هایی متعددی که دارند، داشتن اطلاعات در این باره می تواند حائز اهمیت باشد. مصالح ساختمانی زیادی وجود دارند که از این میان می توان به خرید بلوک سبک هبلکس هوادار، لیکا، آجر، بلوک های سیمانی و … اشاره کرد. برند IAGCO از بهترین برندهای مصالح ساختمانی موجود در بازار است.
آجر یکی از مصالح بسیار پرکاربرد است که از دیرباز تا کنون در پروژه های مربوط به ساخت و ساز به کار می رود. خاک رس ماده اصلی سازنده آجر است که این ماده در خاک طبیعی یافت می شود. به صورت طبیعی مصرف بیش از اندازه از خاک رس موجب کاهش منابع محیط زیست خواهد شد، بنابراین در میزان مصرف این ماده باید نهایت دقت را به عمل آورد. به منظور ارائه اطلاعات مفید در زمینه مصالح ساختمانی به شما عزیزان، در پی گردآوری این مطالب تحت عنوان مقایسه بلوک هبلکس و آجر برآمده ایم. امید است توانسته باشیم در این زمینه، کمکی هر چند ناچیز به شما مخاطبان ارجمند کرده باشیم.
ساختار بلوک سبک هبلکس و آجر
این یک ماده ساختمانی از بتن سبک، پیش ساخته و سبک است که برای تولید دیوار حائل مانند بلوک مناسب است. این ماده از شن کوارتز، گچ کلسینه، آهک، سیمان، آب و پودر آلومینیوم تشکیل شده است. بتن هوادار اتوکلاوشده یک مصالح ساختمانی سبز سازگار با محیط زیست و دارای گواهینامه، سبک، با تحمل بار بالا و عایق بندی فوق العاده است. معنی بلوک هبلکس این است که محصولات آن تحت فشار و گرما در اتوکلاو پخت می شوند و در ساختار بلوک هبلکس که دارای مقاومت فشاری بالاست مانند بتن، هوا وجود دارد که به همین دلیل نام آن بلوک هبلکس ( بتن هوادار اتوکلاو شده ) است.
آجرها دارای شکل و اندازه چندگانه هستند و بسته به مکان و مناطق می توانند متفاوت باشند، بنابراین اندازه آجر در سراسر بازار ثابت نیست. روش های مختلفی برای دسته بندی انواع آجر با توجه به ماهیت، بعد، خصوصیات، جذب آب و غیره وجود دارد. آجر از زمان باستان، زمانی که تمدن در دوران باستان شروع به توسعه می کند، سابقه استفاده دارد. مردم باستان سعی می کنند زندگی خود را در جنگل های کنار رودخانه برای لباس غذا و سرپناه توسعه دهند. ابتدا شروع به ساخت آجر خشک برای ساختن سرپناه می کنند. هنگامی که تمدن صنعتی اولین بار در اروپا توسعه پیدا کرد، آنها شروع به ساخت آجر با پخت در کوره برای ساخت خانه کردند.
امروزه آجر در متریال انواع بلوک ساختمانی برای ساخت دیوار آجری، انواع مختلف نما و انواع مختلف دیوار حائل و سایر عناصر در ساخت و ساز ساختمان قابل استفاده است. در زمان باستان مواد تشکیل دهنده آجر فقط از خاک رس بود. اما اکنون در ساخت آن از خاک حاوی رس، آهک، شن یا ماده بتی استفاده می شود. در زمان های قدیم که سیمان کشف نشده بود، بجای استفاده از ملات سیمان از مخلوط ماسه و آب به هم استفاده می کردند، و از ملات آهک و ملات خاک رس به عنوان ماده اتصال دهنده و چسب استفاده می شد.

مقایسه قدمت بلوک های هبلکس و آجر قرمز
آجرهای مورد استفاده در ساخت بنا ها دارای قدمت بیشتر از 5 هزار سال هستند و درباره آن آزمایش ها و تحقیقات فراوانی صورت گرفته است. هم اکنون اطلاعات زیادی درباره آجرها موجود بوده و به عبارت دیگر این مصالح خود را به بشر اثبات می کند. حتما تاکنون بناهای آجری را دیده اید که با وجود اینکه سال های زیادی از ساخت آن گذشته، هنوز هم دست نخوره باقی مانده است.
در مقابل بلوک هایی مانند هبلکس، بلوک سبک پوکه ای و IAG از مصالح ساختمانی به روز هستند که به تازگی توسط بشر احتراع شده اند. این بلوک ها با اینکه هنوز زمان چندان زیادی از اختراع آن ها نمی گذرد، در موارد زیادی به کار رفته و در حال اثبات مزایای خود به بشر است.
بررسی شرایط سازگاری با محیط زیست در بلوک هبلکس و آجر
بلوک های آجری دارای وزن بالاتر و چگالی بیشتری نسبت به بلوک های هبلکس هستند و به همین خاطر میزان بار مرده موجود در ساختمان را افزایش می دهد و همین موضوع خود دلیلی برای کاهش استقامت سازه خواهد بود. به دلیل استفاده خاک رس در ساختار آجر، تولید آجر موجب آسیب جدی به محیط زیست و نابودی آن می شود.
حال در مقابل اگر بخواهیم همین خصوصیات را برای بلوک هبلکس بررسی کنیم، باید بگوییم که بلوک های هبلکس، جز بلوک های سبک هستند و به همین دلیل دارای وزن بسیار سبک تر از آجر خواهند بود. برای مراحل ساخت بلوک هبلکس نیازی به خاک رس نیست و آسیبی به محیط زیست وارد نمی شود. از طرفی این بلوک ها در حفظ انرژی بنا نیز کارآمد هستند و از این جهت به پایداری منابع سوختی کمک می کند. بنابراین در مقایسه سازگاری با محیط زیست برای دو نوع بلوک هبلکس و آجری می توانیم نتیجه بگیریم که بلوک های هبلکس دارای سازگاری بیشتری با محیط زیست هستند.
طول عمر بلوک هبلکس بیشتر است یا بلوک های آجری؟
کارشناسان طول عمر سازه ای که با بلوک سبک سه جداره ساخته می شود را حدودا 100 سال عنوان کرده اند. که هرچند این میزان طول عمر نسبت به سازه آجری کمتر است، اما برای یک سازه معمولی که برای طول عمر 70 یا 80 ساله طراحی شده است جوابگو خواهد بود. خواه یا ناخواه یک سازه پس از مدت زمان نه چندان زیادی به علت های مختلف از جمله تغییر کاربری، قدیمی شدن بافت و یا تغییر دکوراسیون ممکن است دستخوش تغییرات شود. بنابراین چه سازه از آجر باشد و چه از بلوک هبلکس تفاوت چندان زیادی ندارد.
برخلاف بلوک سبک هبلکس، طول عمر آجر بسیار زیاد است و این میزان حدودا به 500 سال نیز می رسد اما به صورت طبیعی یک سازه با تغییر در سبک زندگی دست خوش تغییراتی می شود. بنابراین جای نگرانی برای طول عمر و استحکام بلوک های هبلکس وجود ندارد. در مجموع بلوک های هبلکس به صرفه تر از بلوک های آجری خواهند بود.
تفاوت وضعیت مقاومت در برابر آتش سوزی برای دو نوع بلوک هبلکس و آجر
به دلیل ساختار ویژه و خاصی که بلوک های هبلکس دارند، توان آنها در برابر حرارت به شدت بالا است. به طوری که گفته می شود این بلوک ها به مدت 4 ساعت نیز می توانند در برابر حرارت آتش مقاومت کنند، بدون اینکه ساختار آن ها خراب شود. این مقاومت بالای بلوک هبلکس در برابر دما موجب شده است تا از آن ها به عنوان نوعی بلوک عایق حرارتی نام برده شود.
میزان مقاومتی که برای بلوک های آجری در برابر آتش سوزی گزارش شده است در حدود 2ساعت می باشد که این میزان، از بلوک هبلکس کمتر بوده اما قابل قبول خواهد بود.

برای ساخت بنا در مناطق زلزله خیز، بلوک هبلکس مناسب است یا آجر؟
با توجه به این که کشور ما یک کشور زلزله خیز است، بهتر است برای ساخت بنا مصالحی که دارای مقاومت بالایی هستند به کار روند. ساختار تخلخلی بلوک سبک هبلکس موجب سبکی وزن سازه و نیز استحکام بالای آن می شود. در مقابل بلوک های آجری به دلیل وزن بیشتر دارای مقاومت کمتری خواهند بود. بنابراین برای مقاومت در برابر زلزله بهتر است که از بلوک هبلکس استفاده شود.
عایق صدا، از دیگر ویژگی های قابل مقایسه بین بلوک هبلکس و آجر
در خصوص بررسی ویژگی عایق صوتی می توان گفت که بلوک هبلکس نوعی بلوک عایق صدا است. چرا که شدت صدا در صورت برخورد با بلوک هبلکس به شدت می شکند. و این مقدار به حدود 42 دسی بل برای این بلوک می رسد. ساختار خاص بلوک های هبلکس فضا را برای قرار دادن نوعی عایق صوتی در میان بلوک ایجاد می کند. با قرار گیری عایق صوتی، بلوک هبلکس مانع از عبور سر و صدا به داخل سازه می شود. که این مشخصات بلوک هبلکس برای احداث ساختمان هایی که نیاز به سکوت داخلی دارند، اهمیت پیدا می کند. از لحاظ ویژگی عایق صوتی بلوک هبلکس نسبت به بلوک های آجری دارای برتری هستند.
مقاومت بلوک هبلکس و آجری در برابر آفات
موادی که در تهیه بلوک هبلکس IAGCO به کار رفته اند، به صورت غیر آلی هستند. و به همین دلیل مانعی برای ورود حشرات مزاحم و موریانه ها به داخل بلوک ایجاد شده است. این خصوصیت مواد اولیه به کار رفته در بلوک هبلکس باعث می شود تا بلوک کمتر به تعمیر نیاز پیدا کند. در نتیجه هزینه های ناشی از نگهداری بنا به میزان قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.
بررسی وضعیت کار با بلوک هبلکس در مقایسه با بلوک های آجری
بلوک های آجری دارای ابعاد کوچک در قالب های منظمی هستند. با توجه به سایز کوچک این نوع از بلوک، مدت زمانی بیشتری برای اجرای بنا لازم است. و همچنین نیاز به وجود تعداد کارگران بیشتری احساس می شود تا بتوانند روند کار سرعت ببخشند. در مقابل، کار با بلوک سبک از نوع هبلکس بسیار راحتتر است. چرا که ابعاد این بلوک بزرگ تر بوده و دیوار در مدت زمان کمتری ساخته می شود. بالا بودن سرعت کار با بلوک هبلکس موجب کاهش هزینه های مربوط به کارگر خواهد شد. البته مسئله صرفه جویی در هزینه ها در مقیاس های بزرگ اهمیت پیدا می کند.
مسئله مهم دیگر در ساخت سازه به وسیله بلوک سبک هبلکس این است که در کنار استفاده از این بلوک، مقدار ملات و فولاد کمتری نیاز بوده. اما این مقدار ملات در دیوارچینی به وسیله بلوک های آجری بیشتر خواهد شد. و همین مسئله هزینه های ناشی از خرید مصالح را افزایش می دهد.
نتیجه گیری نهایی
در این قسمت، مقایسه ای را بین بلوک هبلکس و آجر انجام دادیم، همچنین مزایای هر دو نوع از بلوک را به صورت کامل برای شما عزیزان باز کردیم. در یک نتیجه گیری کلی می توان گفت که استفاده از آجر در مقیاس های کوچک تر بهتر پاسخگو است. و در مقابل، نحوه استفاده از بلوک سبک هبلکس به منظور اجرای پروژه های بزرگ تر مناسب خواهد بود.
بدون دیدگاه