گروت چیست و کاربرد آن

مشخصات فنی گروت چیست و کاربرد آن


در سال های اخیر دسته بندی های مختلفی از گروت وارد عرصه های صنعتی شده اند. هر یک از این مواد ساختمانی با ویژگی ها و مشخصه های به خصوصی تولید می شوند. از این رو برای استفاده از هر یک باید با مصارف و ویژگی های این محصولات آشنایی داشته باشید. در ادامه در خصوص این که گروت چیست و کاربرد آن شامل چه مواردی می شوند، اطلاعاتی را بررسی می کنیم.

آشنایی با گروت و کاربرد آن

گروت نوعی ملات کاربردی است که برای پر کردن درزها و ترک های ساختمانی به کار برده می شود. در صورتی که بخش هایی از دیوارهای ساختمان شما در قسمت های بتنی شکسته شوند، از گروت برای ترمیم و بازسازی آن ها استفاده می کنند. در ساختار این ماده از سیمان و آب و ماسه استفاده می شود. برای افزایش کارایی این ملات از افزودنی های صنعتی به خصوصی استفاده می کنند. این مواد پس از استفاده در مکان های مورد نظر، خشک می شوند. به این ترتیب در سطوح مورد نظر مقاومت لازم به وجود می آید. این روزها ملات گروت مصارف بسیار زیادی در عرصه های مختلف دارد.

ویژگی های مهم گروت

در خصوص این که گروت چیست و کاربرد آن شامل چه مواردی می شود، در نظر گرفتن ویژگی های این ملات صنعتی نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. برخی از ویژگی های این محصولات را در زیر مشاهده می کنید:

  1. در ساختار این ملات آب و سنگدانه هایی به کار برده شده اند. این ملات در طولانی مدت ته نشین نشده و کیفیت ساختار خود را حفظ می کند.
  2. این مواد به صورت قوام یافته و سیال تولید شده و در دسترس مشتریان قرار می گیرند. به این ترتیب به سادگی به کار می روند.
  3. هر یک از آن ها پس از اعمال بر روی سطوح مورد نظر به مقاومت مورد نظر می رسند.
  4. این ملات در طولانی مدت دچار جمع شدگی نمی شود و به این ترتیب کیفیت سطوح مورد نظر را حفظ خواهد کرد.
  5. استفاده از آن برای نگهداری از آب ملات بتنی و سیمان نیز بسیار متداول است.
گروت چیست و کاربرد آن
گروت چیست و کاربرد آن

موارد استفاده از گروت

بسیاری از کارفرمایان پروژه های ساختمانی، در مواجهه با انواع گروت می پرسند، گروت چیست و کاربرد آن در چه بخش هایی از محیط های صنعتی و ساختمانی بیشتر است؟ این مواد صنعتی یکی از مهمترین متریال مورد نیاز برای ساختمان سازی و ترمیم بخش های فرسوده در انواع سازه به شمار می رود. برخی از مصارف این ملات و موارد مصرف گروت اپوکسی سه جزئی را در زیر مشاهده می کنید:

  1. انواع دسته بندی های گروت برای مکان هایی که نیاز به مقاومت بالا دارند، مورد استفاده قرار می گیرند. سازه هایی مانند پل به استفاده از ملاتی مانند گروت نیاز خواهند داشت. مدل های دو جزیی و سه جزیی گروت برای ساخت و آماده سازی این سازه ها به کار برده می شوند.
  2. مقاومت مکانیکی این متریال صنعتی نیز یکی از مهمترین ویژگی های آن ها به شمار می رود. از این رو از گروت در ساخت فونداسیون ساختمانی نیز استفاده می شود. گروت مورد استفاده در این بخش بار ستون ها را به فوندانسیون سازه منتقل می کند.
  3. استفاده از آن ها در راستای پر کردن گپ های خالی در زیر پیش پلیت ها نیز رایج است.
  4. انواع آن ها در فرایند نصب ریل نیز به کار می روند.
  5. رگلاژ سطوح بتنی با استفاده از این گروت از کاربردهای مهم آن به شمار می رود.
  6. هر یک از این ملات صنعتی برای نصب آرماتور و بولت نیز مورد استفاده هستند.
  7. رگلاژ تجهیزات صنعتی با استفاده از گروت به سادگی انجام می گیرد.

مزایای استفاده از گروت چیست و کاربرد آن

تا به این جا به بررسی ماهیت ملات گروت و برخی از مهمترین کاربردهای صنعتی آن در عرصه های مختلف پرداختیم. در این بخش برخی از مزیت های استفاده از این محصولات که سبب افزایش شهرت و محبوبیت آن ها در سر تا سر جهان شده اند را مورد توجه قرار می دهیم. انواع دسته بندی های گروت مقاومت شیمیایی قابل توجهی دارند و به همین خاطر نیز استفاده از آن ها در مکان هایی که احتمال خوردگی سازه ها افزایش می یابد، متداول است.

با استفاده و خرید گروت در سازه هایی که در معرض فاضلاب های صنعتی و خانگی، قرار دارند از بروز هر گونه آسیبی به این سطوح جلوگیری می شود. انواع آن ها مقاومت رطوبتی قابل توجهی دارند و به همین خاطر نیز استفاده از آن ها در مجاورت آب دریا و محیط های قلیایی میسر خواهد بود. این اقلام در برابر گازهای گوگردی، روغن های حیوانی و گیاهی نیز بسیار مقاوم هستند. به این ترتیب در مراکز صنعتی که با چنین موادی سر و کار دارند، به سادگی مورد استفاده قرار می گیرند. بنابر این به سادگی می توان فهمید که گروت چیست و کاربرد آن در چه بخش هایی از صنعت متداول تر است.

گروت چیست و کاربرد آن
گروت چیست و کاربرد آن

نکات مربوط به استفاده از گروت و کاربرد آن

پس از این که با کاربردها و مزیت های استفاده از این مواد صنعتی آشنا شدید، برای استفاده از هر یک از آن ها باید به چند نکته اساسی دقت داشته باشید. برخی از این نکات را در زیر مشاهده می کنید:

  1. برای به کار بردن هر یک از دسته بندی های این محصولات باید به نظافت و تمیزی سطوح مورد نظر توجه کنید. بر روی این سطوح نباید هیچ گونه مواد روغنی، گرد و غبار و… وجود داشته باشد.
  2. استفاده از پمپ باد برای تمیز کردن کامل سطوح مورد نظر برای گروت ریزی نیز میسر خواهد بود.
  3. به مدت زمان اجرای این فرایند نیز توجه ویژه ای داشته باشید. این فرایند در 2 ساعت انجام می گیرد.
  4. مقدار انبساط هر یک از این مواد را در حین اجرا بر روی سطوح مختلف مورد توجه قرار دهید. هر یک از آن ها در حدود 2 درصد انبساط خواهند داشت.
  5. برای گروت ریزی باید به شرایط موجود بر سطوح مورد نظر توجه داشته باشید. در این خصوص دوام بالای این سطوح از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. همچنین تراوایی نیز باید در سطح کمی باشد تا گروت ریزی به صورت استاندارد انجام شود.
  6. در این فرایند به ضخامت هر یک از نقاط سطح مورد نظر برای گروت ریزی توجه داشته باشید. بهتر است که ضخامت سطوح مورد نظر به 10 الی 100 میلی متر برسد. این مسئله در کیفیت نهایی کار تاثیر به سزایی بر جای می گذارد.
  7. با استفاده از این فرایند به سطوح مورد نظر استحکام قابل توجهی بخشیده می شود. استفاده از فرایند گروت ریزی تقریبا برای همه سازه ها انجام می گیرد و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

جمع بندی نهایی

در این مطلب در رابطه یک موضوع مهم در عرصه های ساخت و ساز اطلاعاتی را بررسی کردیم: گروت چیست و کاربرد آن؛ این پرسش را بارها از ساختمان سازان و مهندسین عمران شنیده ایم. با ارائه این ملات پرکاربرد در عرصه های ساختمانی میزان استفاده از آن ها روز به روز افزایش یافت. این روزها گروت را به عنوان یک عنصر مهم در ساخت سازه های مختلف صنعتی و ساختمانی به شمار می آورند. این متریال در مدل های متفاوتی ارائه می شوند. هر یک از مدل های گروت از کاربردهای به خصوصی برخوردار هستند. برای انتخاب یک مدل مناسب باید حتما به نیازهای خود توجه داشته باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *